Grécka musaka II
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
- Kuchyňa: Grécka
Popis
Grécka musaka
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 500 g surových zemiakov
- 250 g paradajok
- 200 g tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica korenia gyros
- 2 ks vajcia
- 1 ks cibuľu
- 2,5 dl kyslej smotany
- 4 strúčik cesnaku
- olivový olej
Postup
Krok 1
Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso krátko podusíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, gyros. Premiešame a dusíme asi 20 minút. V prípade potreby podlejeme vodou. Na vymastený pekáč poukladáme surové, na plátky pokrájané zemiaky, na to poukladáme mäso, navrch poukladáme na plátky pokrájané paradajky, posypeme nastrúhaným syrom. Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu zemiaky, ktoré posypeme syrom. V kyslej smotane rozmiešame vajcia, korenie gyros a túto zmes vylejeme na zemiaky. Pečieme asi 30 minút.