Kapustnica podľa Jána Mistríka

2018-03-10
  • Kapustnica podľa Jána Mistríka
  • Počet porcií : 10
  • Čas prípravy : 180 min.
  • Čas varenia : 9 min.
  • Celkový čas : 11 min.

Popis

Pomaly varená kapustnica je niečo, čo sa oplatí zažiť. Vianoce sú ideálnym časom na relax pri varení takéhoto kúska kuchárskeho umenia.

Ingrediencie

  • 2 kg údeného karé
  • veľa celého bieleho korenia
  • veľa celého čierneho korenia
  • 4-5 hrsť sušených hríbov
  • 200 g 200 g sušených sliviek
  • 4-5 ks zemiakov
  • 4-5 ks 4 až 5 stredne veľkých cibúľ
  • 20-25 strúčik strúčikov cesnaku
  • 3-5 ks stredne veľké jablká
  • 4 lyžica cukru
  • vegetu
  • 2 ks rajčinového pretlaku
  • 5-6 ks párov údených klobás

Postup

Krok 1

Údené karé uvaríme asi 2 hodiny s čierny, bielym korením, prípadne ďalšími koreninami podľa chuti. Uvarené mäso necháme v hrnci až do vychladnutia na izbovú teplotu. Mäso vyberieme a vývar scedíme. Uvarené mäso do kapustnice nepoužijeme. Do vývaru dáme kyslú kapustu, ktorú sme predtým vyžmýkali a prekrájali, aby nebola dlhá. Vodu z kapusty odložíme a dolievame podľa potreby (chuti, ako má byť kyslá). Pridáme namočené hríby, sušené slivky, pokrájané zemiaky, pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, ošúpané, jadrovníkov zbavené a pokrájané jablká. Dolejeme vodou na 18 až 20 litrov a pomaly varíme 6 až 8 hodín. Ku koncu varenia pridáme cukor a podľa chuti vodu z kapusty, vegetu podľa chuti a rajčinové pretlaky. Môže ďalej dochucovať i kečupom. Nakoniec vložíme do kapustnice klobásy, ktoré v nej varíme asi 30 minút až jednu hodinu. Uvarené klobásy vyberieme a podávame zvlášť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1801
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1802

Podobné recepty:
  • Flambované ovocie

    Flambované ovocie

  • Rybie filé s chrenovou omáčkou

    Rybie filé s chrenovou omáčkou

  • Príprava mäsa na grilovanie

    Príprava mäsa na grilovanie

kuk