Kura s pomarančovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kura, 150 g pomarančového džemu, 2 strúčiky cesnaku, 50 g hnedého cukru, 5 lyžíc pomarančovej šťavy, 1 až 2 lyžice dijonskej horčice, 4 lyžice červeného vínneho octu, olej, postrúhaný ďumbier.

Postup

Krok 1

Cesnak najemno posekáme a zmiešame s pomarančovým džemom, cukrom, pomarančovou šťavou, octom, horčicou, ďumbierom, olejom. Kura rozdelíme na porcie (napríklad 8 dielov). V pekáči rozohrejeme olej a opečieme na ňom zo všetkých strán porcie kuraťa. Výpek zlejeme, pridáme do pekáča pomarančovú zmes, krátko povaríme a neprikryté vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Hotové porcie preložíme na misu, prelejeme pomarančovou omáčkou. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 752
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

753

Podobné recepty:
  • Kurací špíz s jahodovou omáčkou

    Kurací špíz s jahodovou omáčkou

  • Kuracie na spôsob pleskavice

    Kuracie na spôsob pleskavice

  • Sliepka so zeleným hráškom

    Sliepka so zeleným hráškom

kuk