Kura s pomarančovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kura, 150 g pomarančového džemu, 2 strúčiky cesnaku, 50 g hnedého cukru, 5 lyžíc pomarančovej šťavy, 1 až 2 lyžice dijonskej horčice, 4 lyžice červeného vínneho octu, olej, postrúhaný ďumbier.
Postup
Krok 1
Cesnak najemno posekáme a zmiešame s pomarančovým džemom, cukrom, pomarančovou šťavou, octom, horčicou, ďumbierom, olejom. Kura rozdelíme na porcie (napríklad 8 dielov). V pekáči rozohrejeme olej a opečieme na ňom zo všetkých strán porcie kuraťa. Výpek zlejeme, pridáme do pekáča pomarančovú zmes, krátko povaríme a neprikryté vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Hotové porcie preložíme na misu, prelejeme pomarančovou omáčkou. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi.