Papriky plnené mandľovou ryžou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja, 50 g nasekaných mandlí, 140 g dlhozrnnej ryže, 2 strúčiky cesnaku, 3,5 dl zeleninového vývaru z kocky, zväzok jarnej cibuľky, 140 g malých rajčín, 150 g mozzarelly, 140 g syra s modrou plesňou, za hrsť petržlenovej vňate, alebo pažítky, či bazalky, soľ, mleté čierne korenie, 3 veľké červené, 3 veľké žlté papriky.
Postup
Krok 1
V panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom posekané mandle, pridáme suchú ryžu a za stáleho miešanie pražíme, pokým ryža nezačne byť akoby zo skla. Pridáme posekaný cesnak, zalejeme vývarom, prikryjeme a na miernom ohni varíme asi 10 minút (pokým ryža nevsiakne vývar a nezmäkne). Dáme dolu z ohňa, vmiešame pokrájanú cibuľku, rajčiny, syry a bylinky. Ostrým nožom otvoríme papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstránime, 'pokrývku' so stopkou odložíme. Papriky naplníme ryžovou zmesou. Asi meter dlhú niť uviažeme na stopku, papriku uzatvoríme a niť omotáme okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujeme 15 až 20 minút (pri miernejšej teplote). Papriky sú hotové, keď sa na paprike začnú vytvárať hnedé 'pľuzgieriky'. Ak náhodou paprika praskne, zabalíme ju do alobalu a dogrilujeme.