Zaprávané jelenie prsia

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 kg rebier z jeleňa, 75 g slaniny, 1 mrkvu, 1 cibuľu, 1 paštrnák, 1 petržlen, 1 menší zeler, celé čierne korenie, bobkový list, 2 lyžice múky, 2 dl vývaru, 1 dl vína, ocot, soľ, kapary.

Postup

Krok 1

Mäso oddelíme od rebier. Do nádoby dáme na plátky pokrájanú slaninu, pokrájanú mrkvu, cibuľu, paštrnák, petržlen, zeler, korenie, bobkový list a mäso. Podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme a pokrájame na kúsky. K zelenine pridáme múku, vývar, víno a ocot. Varíme na silnom ohni, pričom zvrchu zberáme penu. Zahustenú omáčku prepasírujeme a spolu s mäsom ešte krátko povaríme. Ochutíme soľou a octom. Podávame posypané kaparami s pečenou žemľovou plnkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 962
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

963

Podobné recepty:
  • Bravčové rebierka s paradajkami

    Bravčové rebierka s paradajkami

  • Bulharská sarma

    Bulharská sarma

  • Hrnčekový perník

    Hrnčekový perník

kuk