Hovädzie filé na hubách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 1 kg hovädzej sviečkovice, 1 dl oleja, 2 až 3 lyžičky masla, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý rozmarín, alebo sušený namočený vo vode, 2 menšie cibule, 0,5 kg pravých dubákov, 2,5 dl červeného vína, 3 lyžice smotany, soľ, čierne korenie.
Postup
Krok 1
Mäso odblaníme. Cesnak rozotrieme a zmiešame s olejom, potrieme ním mäso a necháme ho niekoľko hodín odpočinúť. Mäso potom prudko opečieme a dusíme ho pri vyššej teplote v rúre. Dubáky pokrájame na hrubšie plátky. Posolíme ich, okoreníme a udusíme na masle a cibuľke. Udusené mäso nakrájame na medailóniky. Do výpeku vlejeme červené víno, privedieme do varu, pridáme smotanu, ochutíme rozmarínom, soľou a korením. Kúsky mäsa polejeme na tanieri omáčkou, obložíme dubákmi a podávame so širokými, dlhými rezancami.