Hovädzie filé na hubách

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzej sviečkovice, 1 dl oleja, 2 až 3 lyžičky masla, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý rozmarín, alebo sušený namočený vo vode, 2 menšie cibule, 0,5 kg pravých dubákov, 2,5 dl červeného vína, 3 lyžice smotany, soľ, čierne korenie.

Postup

Krok 1

Mäso odblaníme. Cesnak rozotrieme a zmiešame s olejom, potrieme ním mäso a necháme ho niekoľko hodín odpočinúť. Mäso potom prudko opečieme a dusíme ho pri vyššej teplote v rúre. Dubáky pokrájame na hrubšie plátky. Posolíme ich, okoreníme a udusíme na masle a cibuľke. Udusené mäso nakrájame na medailóniky. Do výpeku vlejeme červené víno, privedieme do varu, pridáme smotanu, ochutíme rozmarínom, soľou a korením. Kúsky mäsa polejeme na tanieri omáčkou, obložíme dubákmi a podávame so širokými, dlhými rezancami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1302
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1303

Podobné recepty:
  • Dusené baranie mäso

    Dusené baranie mäso

  • Zapečená placerka so zeleninou

    Zapečená placerka so zeleninou

  • Čína Švejčí

    Čína Švejčí

kuk