Perníkový puding na vínovej pene

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 100 g roztopeného masla, 50 g práškového cukru, 50 g roztopenej čokolády, 50 g mletých mandlí, 6 vajec, 2 lyžičky perníkového korenia. Vínová pena: 3 dl červeného vína, 80 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 žĺtka, citrón, pomaranč, 3 klinčeky, kúsok škorice

Postup

Krok 1

K žĺtkom pridáme roztopené maslo, polovicu cukru. Ponorným mixérom vymiešame do peny. Postupne pridávame roztopenú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka zmiešame so žĺtkovo čokoládovou penou. Pridáme mleté mandle, dochutíme zmesou korenia do perníkov. Hmotu nalejeme do maslom vymastených šálok. Rúru predhrejeme na 120 až 130 stupňov Celzia a naplnené šálky vložíme na 15 minút do rúry. Vínová pena: Víno privedieme do varu, pridáme citrónovú šťavu, niekoľko mesiačikov pomaranča, klinčeky, škoricu a krátko povaríme. V miske vyšľaháme dva žĺtky, dve vajcia, cukor a za stáleho miešania, vo vodnom kúpeli, necháme zhustnúť. Keď hmota zhustne, postupne pridávame uvarené, precedené víno. Podávame tak, že vínovú penu nalejeme na tanier a do nej vyklopíme vychladnutý puding.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 784
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

785

Podobné recepty:
  • Tofu na čínsky spôsob

    Tofu na čínsky spôsob

  • Mandľové sucháre

    Mandľové sucháre

  • Kugelis na litovský spôsob

    Kugelis na litovský spôsob

kuk