Gaštanový dezert

2018-02-21

Popis

Gaštanový dezert

Ingrediencie

  • 7 ks vajec
  • 140 g mletého cukru
  • 140 g pomletých mandlí
  • 2 lyžica kakaa
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 bal vanilkový cukor
  • 125 g Hery
  • 600 až 700 g gaštanového pyré
  • rum
  • čokoládu a šľahačku
  • 2 ks vajcia

Postup

Krok 1

7 žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme postrúhané mandle, kakao a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Tretinu hmoty vylejeme na vymastený a pomúčený pekáč a upečieme. Takto upečieme aj ďalšie dva pláty. Nad parou ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s vyšľahanou Herou a pridáme gaštanové pyré. Do plnky primiešame rum podľa chuti a natrieme na upečené pláty. Potrieme roztopenou čokoládou, pokrájame a ozdobíme šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1676
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1677

Podobné recepty:
  • Cestoviny so syrom a bazalkou

    Cestoviny so syrom a bazalkou

  • Huby prekladané mäsom a syrom

    Huby prekladané mäsom a syrom

  • Čokoládové a škoricové cookies

    Čokoládové a škoricové cookies

kuk