Cibuľová omáčka (bulharský recept)

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Bulharská lahôdka k mäsu.

Ingrediencie

  • 2 ks cibule
  • 3 lyžica masti alebo oleja
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžica octu
  • 50 g kyslých uhoriek
  • soľ

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme paradajkový pretlak a dusíme, pokým sa neodparí tekutina. Potom pridáme múku a chvíľu spolu osmažíme. Pridáme papriku, premiešame a pridáme ocot.

Krok 2

Rozriedime horúcou vodou a krátko povaríme. Pridáme nadrobno pokrájané uhorky, soľ a krátko povaríme. Podávame k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 890
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

891

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát s paradajkami, cesnakom a mozzarellou

    Cestovinový šalát s paradajkami, cesnakom a mozzarellou

  • Kuracie prsia plnené šunkou, syrom a olivami

    Kuracie prsia plnené šunkou, syrom a olivami

  • Zemiakový nákyp s tvarohom

    Zemiakový nákyp s tvarohom

kuk