Bravčové s rebarborou a pomarančmi
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 200 g bravčového mäsa
- trochu olej
- 100 g póru
- 1 dl čínskej alebo sójovej omáčky
- 1 ks veľký pomaranč
- 250 g očistenej rebarbory
- 1 strúčik cesnaku
- 1 kúsok zázvoru soľ.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezance, okoreníme postrúhaným zázvorom, polejeme časťou oleja a necháme niekoľko hodín odležať. Rebarboru pokrájame na rezance a sparíme vo vriacej vode. Pomaranč ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Mäso opražíme na oleji, pridáme pór, pomaranč a posekaný cesnak. Krátko osmažíme a zalejeme omáčkou. Necháme povariť.