Pečeň z Bali
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Teľacie mäso , Vnútornosti , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 500 teľacej alebo bravčovej pečene, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, za hrsť zelenej fazuľky, 1/4 karfiolu, 1/2 menšej hlávky kapusty, 2 mrkvy – karotky, 4 chilli papričky, na hrot noža mletého čierneho korenia, prípadne ďumbier, 1 bobkový list, 1 lyžicu zomletých búrskych orieškov, 1 lyžicu sladkej sójovej omáčky, 1 pohár kokosového mlieka, olej, soľ.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak zľahka opražíme a zmiešame s koreninami a búrskymi orieškami. Pridáme pokrájanú pečeň, sójovú omáčku a asi 20 minút dusíme. Zalejeme kokosovým mliekom, zmiernime oheň a stále miešame (aby sa mlieko nezrazilo). Pridáme pokrájanú zeleninu a ešte krátko povaríme. Hotové jedlo dozdobíme do ružova opraženou cibuľou.