Baraní perkelt
2015-12-01- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Chutný perkelt podľa slovenského receptu. Pripravte si ho aj s baraním mäsom a ako typická príloha sú nokerle, čiže halušky.
Ingrediencie
- 2-3 ks cibule
- 1 lyžica masti
- 1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
- 600 g baranieho mäsa
- 100 g rajčiakov alebo 1 lyžice rajčiakového pretlaku
- 2-3 ks papriky
- soľ
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mäso pokrájané na malé kocky. Dusíme vo vlastnej šťave, občas podlievame malým množstvom vody. Keď je mäso polomäkké, pridáme olúpané, pokrájané rajčiaky, papriku, soľ a dodusíme.
Krok 2
Podávame so zemiakmi alebo nokerlami.