Tvarohová pena s čokoládovým krémom
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Dezerty , Iné , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Tvarohová pena s čokoládovým krémom
Ingrediencie
- 3 ks vajcia
- 180 g jemného tvarohu
- citrón
- 90 g kyslej smotany
- 6 lyžička škrobovej múčky
- 60 g kryštálového cukru
- 150 g čokolády na varenie
- 2 dl mlieka
Postup
Krok 1
Bielka vyšľaháme na sneh s časťou cukru. Žĺtky vymiešame s druhou časťou cukru. K žĺtkom pridáme jemný tvaroh a dobre vymiešame. Zľahka primiešame sneh z bielkov a postrúhanú citrónovú kôru. Hmotu nalejeme do maslom vymastených formičiek na mafinky, do výšky dvoch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Čokoládu polámeme, zalejeme mliekom a necháme rozpustiť (občas premiešame) v mikrovlnej rúre. Upečenú penu prelejeme, na dezertných tanierikoch, rozpustenou čokoládou.