Zeleninové zemiačiky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 500 g cukety, 2 väčšie karotky, 2 vajcia, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, štipku mletého čierneho korenia, 1 dl mlieka, 250g hladkej múky, 1 hlávkový šalát, 100 g paradajok, olej na smaženie, štipku muškátového kvetu, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, strúhanku.
Postup
Krok 1
Cuketu umyjeme a pokrájame (mladé plody môžeme použiť i so šupkou). Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle do väčšej misky a necháme na chvíľu odstáť až pustí vodu, ktorú zlejeme. Karotky očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu očistíme a nadrobno ju nasekáme. Očistený cesnak na drobno pokrájame alebo prelisujeme. Karotku, cibuľu a cesnak pridáme k nastrúhanej cukete, spoločne s vajciami, mliekom a hladkou múkou. Zmes dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, soľou, muškátovým kvetom a štipkou korenia. Všetko dobre premiešame. Z hustého cuketového cesta vypracujeme zemiačiky. Smažíme ich na panvici na rozpálenom oleji, z každej strany asi 5 minút. Hotové placky rozložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Cuketové zemiačiky podávame teplé a ozdobíme malými paradajkami a šalátom. Môžeme ich servírovať i ako prílohu k mäsu.