Zdravá cvikla
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné
Ingrediencie
- 3 kg cvikly. Nálev: 1 l octu, 2 l vody, 350 g kryštálového cukru, 100 g soli, 2 lyžičky rasce, 1/2 lyžičky nastrúhaného chrenu.
Postup
Krok 1
Cviklu dobre umyjeme a dáme variť. Keď je mäkká (asi po 25 až 30 minútach), dáme ju vychladnúť do studenej vody (alebo na chladné miesto). Potom ju olúpeme a nastrúhame. Suroviny na nálev necháme vo vode prevrieť (aspoň 3 minúty), nálev necháme vychladnúť. Cviklu naložíme do umytých pohárov, zalejeme nálevom a uzavrieme. Sterilizujeme pri 90 stupňoch Celzia približne 5 minút vo vode, alebo 10 minút na pare.