Veľkonočné pečené bravčové kolienko
2008-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1 väčšie čerstvé koleno, celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, červená mletá paprika, cesnak, olej, horčica, chren.
Postup
Krok 1
Koleno dáme do vriacej osolenej vody, pridáme čierne a nové korenie, bobkový list. Varíme asi hodinu a pol. Koleno vyberieme, dáme do pekáča, podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry, prípadne na gril. Pečieme asi hodinu (podľa veľkosti kolena). Počas pečenia podlievame a obraciame. Tesne pred dokončením koleno potrieme zmesou, ktorú sme si pripravili zmiešaním 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku červenej mletej papriky, soľ a 3 - 4 strúčiky pretlačeného cesnaku. Podávame s chlebom, horčicou a chrenom.