Spagety Cabonara
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Špagety
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Spagety Cabonara
Ingrediencie
- 200 g špagiet
- 2 lyžica olivového oleja
- 2 ks žĺtky
- 4 lyžica smotany
- 6 ks anglickej slaniny
- 35 g parmezánu
- 2 lyžica posekanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Špagety uvaríme v osolenej vode do ktorej sme naliali trošku olivového oleja.
Krok 2
Anglickú slaninu posekáme na kocky a vypražíme ich v olivovom oleji.
Krok 3
Necháme odležať.
Krok 4
Do misky dáme žĺtky, smotanu, parmezán a pomiešame. Keď sú špagety hotové, scedíme ich a zmiešame so slaninou.
Krok 5
Pridáme žĺtkovú zmes a všetko to poriadne pomiešame.
Krok 6
Pridáme soľ, mleté čierne korenie a posekanú petržlenovú vňať.
Krok 7
Necháme odstáť 3 až 4 minúty a potom podávame.