Somlo halušky

2008-11-17

Ingrediencie

  • Cesto: 6 vajec, 9 lyžíc kryštálového cukru, 9 vrchovatých lyžíc múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 6 lyžíc vody. Čokoládová poleva: 5 lyžíc múky, 5 lyžíc kakaového prášku, 20 lyžíc kryštálového cukru, 1,5 litra vody, 1,5 dl rumu, 200 g podrvených orechov, 150 g vopred namočených hrozienok.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. K žĺtkom pridáme 9 lyžíc cukru a 6 lyžíc vody a dobre vymiešame. Bielky vyšľaháme na sneh a zľahka primiešame k žĺtkom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vmiešame do masy. Vylejeme do papierom vystlatého pekáča a vložíme do rúry. Pečieme asi 20 až 25 minút. V malom množstve vody vymiešame kakaový prášok, cukor, múku. Prilejeme zvyšnú vodu a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Ak je poleva veľmi hustá, prilejeme vodu. Keď vychladne, pridáme rum. Upečené cesto necháme vychladnúť. Cesto vyklopíme na dosku, pokrájame na štvorčeky. Orechy podrvíme. Na dno sklenej nádoby dáme polevu, vsypeme piškóty, na to nasypeme orechy, hrozienka a opakujeme dovtedy kým sa neminú prísady. Dokončíme polevou aby sa piškóta nevysušila. Dáme do chladničky a o pol hodiny podávame so šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1770
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1771

Podobné recepty:
  • Lístkové cesto z kyslého mlieka

    Lístkové cesto z kyslého mlieka

  • Tvarohové šišky

    Tvarohové šišky

  • Tiramisu z Košíc

    Tiramisu z Košíc

kuk