Pagáčiky s údeným tofu
2008-12-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 1/2 kg hladkej múky, 1/2 kg celozrnnej múky, 200 g margarínu (Palmarín), 2 dl kyslej smotany, 1 kocku droždia, 3 vajcia, 500 g tofu údené jemne postrúhané, 500 g varených zemiakov jemne postrúhaných, 1 lyžičku soli (kopcom alebo aj 2 zarovnané), sezamové semiačka (alebo syr na strúhanie).
Postup
Krok 1
Do kyslej smotany pridáme droždie, vajcia a spolu rozšľaháme. Pridáme tofu a zemiaky so soľou. Vzniknutú masu zmiesime s múkou, margarínom a necháme stáť na teplom mieste 30 minút. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme pagáčiky a potierame ich rozšľahaným vajcom. Vrch posypeme sezamovými semiačkami alebo nastrúhaným syrom. Pečieme v stredne teplej rúre. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať trošku vody alebo mlieka.