Fondán

2018-02-15
  • Fondán

Popis

Fondán

Ingrediencie

  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžica vody
  • 1 lyžička práškovej želatíny
  • 1 lyžica rumu
  • 450 g práškového cukru

Postup

Krok 1

V dvoch lyžiciach vlažnej vody necháme napučať želatínu. Mierne ju zahrejeme, pridáme lyžicu medu a lyžicu rumu. Postupne, po lyžiciach pridávame preosiaty práškový cukor dovtedy, až vznikne hladká nelepiaca sa hmota. Hmotu prikryjeme utierkou a necháme odstáť asi 8 hodín, resp. dovtedy až sa bude dať formovať. Fondán môžeme rozvaľkať a pomocou valčeka preložíme na tortu, ale z neho formovať rôzne tvary, či figúrky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 471
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

472

Podobné recepty:
  • Lístkový závin s hubami

    Lístkový závin s hubami

  • Špenátová štrúdľa

    Špenátová štrúdľa

  • Maslové pagáče

    Maslové pagáče