Americký chocolate cake (Brownies)

2018-03-02
  • Americký chocolate cake (Brownies)

Popis

Známy recept z americkej kuchyne na extra čokoládový koláč. Brownies je pochúťka plná čokolády.

Ingrediencie

  • 225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
  • 140 g masla
  • 210 g cukru
  • 4 ks vajcia
  • 4 lyžica polohrubej múky
  • 4 lyžica kakaového prášku
  • 1.5 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 ks vanilkový cukor (alebo 1 lyžičku vanilkového extraktu)
  • 4 lyžica pochúťkovej smotany
  • 1.6 dl smotany na šľahanie
  • 260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%).

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Vo vodnom kúpeli roztopíme, za stáleho miešania, maslo a čokoládu polámanú na kúsky. V miske zmiešajte vajíčka, múku, kakao, práčok do pečiva, vanilkového cukru a smotanu. Za stáleho miešania pridáme roztopené maslo s čokoládou.

Krok 2

Tortovú formu (s priemerom asi 25 cm), vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy. Pečte pri teplote 180°C asi 50 minút. Koláč necháme vychladnúť, vyberieme z formy a prekrojíme na dva pláty.

Krok 3

Tretinu krému natrieme medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu necháme v chladničke stuhnúť. Podáva sa však „zohriata“ na izbovú teplotu, aby krém nebol príliš tuhý.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2222
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2223

Podobné recepty:
  • Sviatočný mrežovník

    Sviatočný mrežovník

  • Syrové pagáčiky

    Syrové pagáčiky

  • Jemný jablkový koláč

    Jemný jablkový koláč