Kapustnica s klobáskou

2018-03-10
  • Kapustnica s klobáskou
  • Počet porcií : 8
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Máte veľa kapusty a neviete čo s ňou? Jednoduchým riešením je spraviť si chutnú kapustnicu s klobáskou. Nič nepokazíte, naopak, pochutíte si.

Ingrediencie

  • 1 kg kyslej kapusty so šťavou
  • 5 - 6 ks zemiakov
  • za hrsť sušených hríbov
  • 2 páry klobás
  • rascu mletú
  • rascu celú
  • 1 ks stredne veľkú cibuľu
  • masť
  • hladkú múku
  • mletú červenú sladkú papriku
  • malú kyslú smotanu
  • soľ.

Postup

Krok 1

Scedenú šťavu z kyslej kapusty doplníme vodou na asi 2 litre a spolu s nakrájanými zemiakmi a hríbmi uvedieme do varu. Varíme pokým nie sú zemiaky takmer mäkké. Vložíme pokrájanú kyslú kapustu, na kolieska pokrájanú klobásu a varíme dovtedy, pokiaľ nie je kapusta polomäkká. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, zasypeme múkou, zľahka opražíme, vmiešame mletú červenú papriku, zalejeme studenou vodou, rozšľaháme a vlejeme do kapusty. Napokon vmiešame kyslú smotanu, dochutíme soľou a ešte krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 2684
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

2685

Podobné recepty:
  • Zemiakový nákyp na taliansky spôsob

    Zemiakový nákyp na taliansky spôsob

  • Zeleninový zvitok

    Zeleninový zvitok

  • Zemiaková roláda plnená šunkou

    Zemiaková roláda plnená šunkou

kuk