Kapustnica s klobáskou
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Počet porcií : 8
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Máte veľa kapusty a neviete čo s ňou? Jednoduchým riešením je spraviť si chutnú kapustnicu s klobáskou. Nič nepokazíte, naopak, pochutíte si.
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty so šťavou
- 5 - 6 ks zemiakov
- za hrsť sušených hríbov
- 2 páry klobás
- rascu mletú
- rascu celú
- 1 ks stredne veľkú cibuľu
- masť
- hladkú múku
- mletú červenú sladkú papriku
- malú kyslú smotanu
- soľ.
Postup
Krok 1
Scedenú šťavu z kyslej kapusty doplníme vodou na asi 2 litre a spolu s nakrájanými zemiakmi a hríbmi uvedieme do varu. Varíme pokým nie sú zemiaky takmer mäkké. Vložíme pokrájanú kyslú kapustu, na kolieska pokrájanú klobásu a varíme dovtedy, pokiaľ nie je kapusta polomäkká. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, zasypeme múkou, zľahka opražíme, vmiešame mletú červenú papriku, zalejeme studenou vodou, rozšľaháme a vlejeme do kapusty. Napokon vmiešame kyslú smotanu, dochutíme soľou a ešte krátko povaríme.