Menej sladký pudingový zákusok

2015-09-29
  • Menej sladký pudingový zákusok

Ingrediencie

  • Cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžičku kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Prvá plnka: 1 l vody, 3 vrecúška pudingového prášku „Zlatý klas“, 3,5 lyžice kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 7 bielkov, 3 lyžice práškového cukru, 2 lyžičky kakaa. Druhá plnka: 3 dl mlieka, 2 vrecúška šľahačky v prášku, 4 lyžice kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Cesto: bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Po častiach primiešame žĺtky a striedavo olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút. Prvá plnka: z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný spolu s cukrom. Z upečeného cesto opatrne stiahneme hladkú vrstvu (vyhodíme), aby bol povrch upečeného cesta porézny. Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť (na 1 hodinu) do chladničky. V kastróliku necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme kakaovým práškom. Odložíme na ďalšiu hodinu do chladničky a až potom krájame na kocky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 569
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

570

Podobné recepty:
  • Gaštanové muffiny

    Gaštanové muffiny

  • Pestrý slaný koláč

    Pestrý slaný koláč

  • Grófkin koláč

    Grófkin koláč