Jahňací rogan josh
2016-06-08- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Indická kuchyňa
Ingrediencie
- 1,2 kg jahňacieho masa, 3 lyžice prepusteného masla, 2 cm dlhý kúsok zázvoru, 8 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 4 lyžice hustého bieleho jogurtu, štipku šafranu, štipka asafoetida, 1/4 lyžičky korenia čili, 1/4 lyžičky cayenského korenia, soľ, 1 lyžičku rímskej rasce, 1 lyžičku semienok feniklu, menší kúsok celej škorice, 5 klinčekov, 5 toboliek zeleného kardamomu.
Postup
Krok 1
Jahňacie mäso pokrájame na kocky veľké asi 3x3x3 centimetre, posypeme ich lyžičkou soli, premiešame a necháme asi 10 minút odstáť. Lyžičku rímskej rasce, lyžičku semienok feniklu, menší kúsok celej škorice, päť klinčekov a päť toboliek zeleného kardamomu najemno pomelieme. Šafran zamiešame do jogurtu. Prepustené maslo zahrejeme a osmažíme na ňom štipku asafoetida. Zosilníme oheň, pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Oheň stlmíme, pridáme jogurt so šafranom, postrúhaný zázvor, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkové listy, pomleté koreniny a miešame, až mäso pustí šťavu. Prikryjeme a dusíme asi 1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame menším množstvom viacej vody. Podávame s ryžou.