Pečeňová paštéta s cibuľovým chutney
2012-01-09- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 2 dl portského červeného vína, 1 žltú cibuľu, 8 strúčikov cesnaku, 2 vetvičky tymianu, 1 vetvičku rozmarínu, 2 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 4 červené cibule, 0,4 dl balzamikového octu, 3 dl červeného vína, soľ, kúsok zázvoru, 250 g kuracej pečene.
Postup
Krok 1
Portské víno dáme variť s pokrájanou polovicou cibule, štyrmi strúčikmi cesnaku pokrájanými nadrobno, vetvičkou rozmarínu a vetvičkou tymianu. Po 15-tich minútach sa víno zredukuje asi na jednu tretinu. Na jednej lyžici masla a jednej lyžici oleja začneme smažiť červenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky. Pridáme vetvičku tymianu, balzamikový ocot, červené víno, soľ a plátky zázvoru. Varíme, pokým zmes nedosiahne hustotu marmelády (chutney). Druhú polovicu cibule a štyri strúčiky pokrájame nadrobno. Na lyžici oleja a lyžici masla opečieme z oboch strán kuraciu pečeň. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu s cesnakom a spolu smažíme asi minútu. Pridáme precedené, zredukované víno a spolu povaríme ďalšiu minútu. Pečeň s výpekom rozmixujeme s lyžicou masla. Podávame s opečenou bagetou a s cibuľovým chutney.