Slivková torta

2015-09-29
  • Slivková torta

Ingrediencie

  • 200 g čerstvých sliviek, 200 g sušených vykôstkovaných sliviek, 1 dl červeného vína, 0,5 dl rumu, 4 vajcia, 125 g polohrubej múky, 125 g práškového cukru, 125 g masla, mletú škoricu, štipku soli, 1 lyžičku prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Sušené slivky pokrájame na malé rezance a zalejeme ich rumom a červeným vínom. Necháme minimálne hodinu marinovať. Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Primiešame škoricu. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Žĺtky zmiešame so snehom z bielkov a múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Sušené slivky scedíme. Pridáme ich do cesta a zľahka premiešame. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a navrch úhľadne poukladáme mesiačiky čerstvých sliviek. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 30 až 40 minút. Porcie torty môžeme ozdobiť šľahačkou a poliať marinádou zo sušených sliviek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1836
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1837

Podobné recepty:
  • Hviezdičky z polenty

    Hviezdičky z polenty

  • Štipľavé mäsové rezance

    Štipľavé mäsové rezance

  • Ananásový krém z bielkov

    Ananásový krém z bielkov

kuk