Cestovinový šalát s paradajkami

2016-04-06
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Ku sviežemu šalátu s paradajkami sa výborne hodia artičoky.

Ingrediencie

  • 400 g cestovín fusilli (alebo špirály)
  • 150 g sušených paradajok
  • 200 g koktailových paradajok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zväzok petržlenovej vňate
  • niekoľko lístky bazalky alebo kôpru
  • 1/2 citrónu (kôru)
  • 4 lyžica paradajkového pyré
  • 0,5 dl bieleho vínneho octu
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1,5 dl olivového oleja

Postup

Krok 1

Zálievka: do bieleho vínneho octu, pridáme štipku soli, mletého čierneho korenia a miešame, pokým sa soľ nerozpustí. Pridáme citrónovú šťavu, postupne primiešame olivový olej a šľaháme, pokým sa tekutina dokonale nespojí.

Krok 2

Cestoviny (fusilly, špirály) uvaríme v dobre osolenej vode. Po uvarení opláchneme studenou vodou, vysypeme na plech a osušíme utierkou.

Krok 3

Zalejeme ich zálievkou. Primiešame sušené paradajky, na štvrtiny prekrojené koktailové paradajky, pokrájanú petržlenovú vňať, pokrájanú bazalku (alebo kôpor), citrónovú kôru, mleté čierne korenie a paradajkové pyré.

Krok 4

Pri podávaní dozdobíme artičokami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 679
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

680

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

    Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

  • Šalát zo zeleného hrášku

    Šalát zo zeleného hrášku

  • Šalát s údeninou

    Šalát s údeninou

kuk