Bravčová porchetta
2016-04-27- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 500 g prerastenej slaniny
- 2 lyžica oleja
- 2 ks červené cibule
- trochu mleté čierne korenie
- 1 hrsť opražených píniových orieškov
- 1 hrsť šalviových lístkov
- 400 g kuracej pečene
- hrsť hrozienok
- 1 dl sladkého vína (napríklad portské)
- 1/2 ks veky
- 2 vetvička rozmarínu
- 2 strúčik cesnaku
- 6 ks opečených hrianok
- 1/2 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
- 2 kg bôčika s kožou
- trochu soľ
- 80 g postrúhaného parmezánu.
Postup
Krok 1
Na oleji osmažíme slaninu pokrájanú na kocky. Keď sa slanina vyškvarí pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, opražené píniové oriešky, lístky šalvie a všetko spolu osmažíme. Pridáme na štvrtiny pokrájanú kuraciu pečeň, premiešame a po chvíli pridáme hrozienka namočené v sladkom víne (aj s vínom). Odstavíme z ohňa, pridáme čerstvú strúhanku z jednej veky, mleté čierne korenie. Opečené hrianky potrieme cesnakom, rozmarínom a pokrájame na kocky. Kocky pridáme do plnky, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a posekané lístky rozmarínu. Bôčik prekrojíme tak, aby vznikol veľký plát. Plát posolíme, okoreníme a vtrieme do mäsa. Navrstvíme plnku, ktorú posypeme postrúhaným parmezánom. Zvinieme a zviažeme motúzikom. Roládu položíme do pekáča a prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme najprv desať minút. Potom teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme približne dve hodiny. Po dvoch hodinách odkryjeme, zvýšime teplotu a dopečieme do hneda aby bola koža na chrumkavo. Necháme odležať približne 45 minút, až potom krájame.