Bravčová porchetta

2016-04-27
  • Bravčová porchetta

Ingrediencie

  • 500 g prerastenej slaniny
  • 2 lyžica oleja
  • 2 ks červené cibule
  • trochu mleté čierne korenie
  • 1 hrsť opražených píniových orieškov
  • 1 hrsť šalviových lístkov
  • 400 g kuracej pečene
  • hrsť hrozienok
  • 1 dl sladkého vína (napríklad portské)
  • 1/2 ks veky
  • 2 vetvička rozmarínu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 6 ks opečených hrianok
  • 1/2 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 kg bôčika s kožou
  • trochu soľ
  • 80 g postrúhaného parmezánu.

Postup

Krok 1

Na oleji osmažíme slaninu pokrájanú na kocky. Keď sa slanina vyškvarí pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, opražené píniové oriešky, lístky šalvie a všetko spolu osmažíme. Pridáme na štvrtiny pokrájanú kuraciu pečeň, premiešame a po chvíli pridáme hrozienka namočené v sladkom víne (aj s vínom). Odstavíme z ohňa, pridáme čerstvú strúhanku z jednej veky, mleté čierne korenie. Opečené hrianky potrieme cesnakom, rozmarínom a pokrájame na kocky. Kocky pridáme do plnky, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a posekané lístky rozmarínu. Bôčik prekrojíme tak, aby vznikol veľký plát. Plát posolíme, okoreníme a vtrieme do mäsa. Navrstvíme plnku, ktorú posypeme postrúhaným parmezánom. Zvinieme a zviažeme motúzikom. Roládu položíme do pekáča a prikryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme najprv desať minút. Potom teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme približne dve hodiny. Po dvoch hodinách odkryjeme, zvýšime teplotu a dopečieme do hneda aby bola koža na chrumkavo. Necháme odležať približne 45 minút, až potom krájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 979
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

980

Podobné recepty:
  • Gazdinkin rezeň

    Gazdinkin rezeň

  • Grilovaný bravčový bôčik

    Grilovaný bravčový bôčik

  • Príprava mäsa na grilovanie

    Príprava mäsa na grilovanie