Kotlíkový guláš z diviaka

2015-09-29
  • Kotlíkový guláš z diviaka

Ingrediencie

  • 2 kg mäsa z diviaka, 150 g bravčovej masti, 750 g cibule, 50 g gulášovej koreninovej zmesi, 1 lyžicu mletej rasce, 3 zelené papriky, 1 konzervu (450 g) lúpaných paradajok, 250 g čerstvých húb (v hodné sú kuriatka, ale aj iné huby), 2 kg zemiakov, 8 strúčikov cesnaku, 1 feferón (menej, či viac podľa chuti), 1/2 lyžičky sušeného tymianu, 1 lyžičku sušenej šalvie, brusnicový kompót, 3 dl červeného vína.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na bravčovej masti. Pridáme na kocky pokrájané mäso a osmažíme, až zmení farbu – zbelie. Zasypeme zmesou guľášového korenia a mletou rascou. Premiešame, podlejeme červeným vínom a prikryté dusíme. Pridáme hríby – kuriatka, ak je to potrebné podlejeme zvyškom vína, prípadne vodou. Pridáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky z konzervy. Mäso udusíme takmer do mäkka, pričom občas premiešame a podľa potreby podlejem vodou. Keď je mäso už takmer mäkké, pridáme zemiaky, zalejem dostatočným množstvom vody a dusíme spolu s mäsom do zmäknutia. Po odstavení z ohňa pridáme prelisovaný cesnak, tymian, šalviu, feferón a podľa chuti osolíme. Do každej porcie gulášu pridáme lyžičku brusnicového kompótu. Podávame s mäkkým bielym chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 3 5282
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo recept

5283

Podobné recepty:
  • Plnené srnčie filé na rošte

    Plnené srnčie filé na rošte

  • Pečené stehno z diviaka

    Pečené stehno z diviaka

  • Srnčí chrbát na víne

    Srnčí chrbát na víne