Šampiňónová praženica
2014-02-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 500 g čerstvých šampiňónov, 3 dl kyslej smotany, 5 vajec, olej, 1/4 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, mleté čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Šampiňóny pokrájame na štvrtiny, či osminky. Zohrejeme olej a osmažíme na ňom šampiňóny. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, premiešame a krátko podusíme. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a za stáleho miešania povaríme. Keď smotana zhustne, pridáme vajcia, ale už nemiešame a necháme ich niekoľko minút povariť na miernom ohni. Keď vajcia stuhnú, odstavíme z ohňa. Podávame s chlebom.