Nakladaný hermelín III
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 6 kusov hermelínov, 1 veľkú cibuľu, 10 strúčikov cesnaku, 1 lyžičku horčičného semena, 1 lyžicu sterilizovanej červenej kapie, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 10 guľôčok čierneho korenia, 10 guľôčok nového korenia, 4 bobkové listy, 1 až 2 feferónky, rastlinný (slnečnicový) olej, 1 lyžičku nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku soli.
Postup
Krok 1
Na dno asi litrového uzatvárateľného pohára dáme časť na mesiačiky pokrájanú cibuľu, bobkový list, niekoľko guľôčok čierneho a nového korenia. Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou, mletou červenou paprikou, prípadne dijonskou horčicou. Hermelíny plošne prekrojíme na polovice a každú priečne tiež na polovice. Rezné plochy potrieme kašičkou z cesnaku, soli, papriky (horčice) a spojíme. Postupne, spojené hermelíny ukladáme do pohára, pričom jednotlivé vrstvy dávame korenie (čierne a nové), bobkové listy, pokrájané feferónky, rezančeky kapie, pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať. Ukladáme tak, aby 2 cm od vrchu zostal voľný priestor. Celý obsah, až po okraj pohára, zalejeme olejom, po chvíli potrasieme, aby sme uvoľnili vzduchové bublinky. Pohár uzatvoríme a odložíme do chladničky na 5 až 10 dní.