Poľská kapusta

2015-09-29
  • Poľská kapusta

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov, 500 kyslej kapusty, 100 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky rasce, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody s rascou. Osobitne dáme variť na 20 minút prekrájanú kyslú kapustu. Slaninu pokrájame na menšie kocky a vyškvaríme. Ku koncu pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktoré so slaninou iba speníme. Mäkké zemiaky scedíme, ale vodu v ktorej sa varili odložíme. Scedíme aj kapustu a vodu tiež odložíme. Zemiaky rozmiagame na kašu, pridáme k nim uvarenú kapustu, vyškvarenú slaninu s cibuľou a s tukom, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ. Zmes by mala byť pomerne hustá, ale ak je hustá príliš, zriedime ju zemiakovou, či kapustovou vodou. Podávame k mäsu, či opekaným klobásam, alebo ako samostatné jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1907
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1908

Podobné recepty:
  • Zapečená zelenina

    Zapečená zelenina

  • Šampiňóny so smotanou

    Šampiňóny so smotanou

  • Smotanové zemiaky

    Smotanové zemiaky

kuk