Poľská kapusta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 500 kyslej kapusty, 100 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky rasce, soľ.
Postup
Krok 1
Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody s rascou. Osobitne dáme variť na 20 minút prekrájanú kyslú kapustu. Slaninu pokrájame na menšie kocky a vyškvaríme. Ku koncu pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktoré so slaninou iba speníme. Mäkké zemiaky scedíme, ale vodu v ktorej sa varili odložíme. Scedíme aj kapustu a vodu tiež odložíme. Zemiaky rozmiagame na kašu, pridáme k nim uvarenú kapustu, vyškvarenú slaninu s cibuľou a s tukom, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme soľ. Zmes by mala byť pomerne hustá, ale ak je hustá príliš, zriedime ju zemiakovou, či kapustovou vodou. Podávame k mäsu, či opekaným klobásam, alebo ako samostatné jedlo.