Korenené hovädzie mäso s medom

2015-09-29
  • Korenené hovädzie mäso s medom

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho mäsa z rebier, 2 cibule, 2 lyžice masti, 1 lyžičku semienok koriandra, 4 guľôčky nového korenia, 1/2 celej škorice, soľ, mleté čierne korenie, 6 sušených sliviek bez kôstok, 4 sušené paradajky, 150 g konzervovaného cíceru, medzi prsty šafranu, za hrsť ošúpaných mandlí, 1 celú hlávku cesnaku, 1 lyžicu medu, za hrsť čiernych olív, zmes čerstvých byliniek – tebuľku, koriandrovú vňať, vetvičku mäty, petržlenovú vňať, vetvičku tymianu, 60 g masla, 4 vajcia uvarené na tvrdo.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme vykostené, odblanené, na veľké kocky pokrájané mäso z rebier. Môžeme pridať aj kosti a šľachy, ktoré po dohotovení z jedla odstránime. Mäso miešame až zbelie, zatiahne sa. Pridáme semienka koriandra, nové korenie, lyžičku soli, mleté čierne korenie a premiešame. Pridáme aj polovicu celej škorice, sušené slivky, sušené paradajky, cícer z konzervy, vopred namočený šafran (šafran sa na niekoľko minút zaleje malým množstvom horúcej vody), posekané mandle, celú hlávku cesnaku a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko ponorené. Dusíme asi 1,5 hodiny. Počas dusenia občas premiešame a podľa potrebu dolievame vriacu vodu. Pred dokončení, pridáme med, čierne olivy a nadrobno pokrájané bylinky (z vetvičky tymianu iba lístky). Krátko povaríme, pridáme maslo a dobre premiešame. Podávame s pokrájaným chlebom, ktorý dáme do taniera, prelejeme jedlom. Posypeme pokrájaným vajcom uvareným natvrdo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 495
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

496

Podobné recepty:
  • Hovädzí tatarák

    Hovädzí tatarák

  • Mexické hovädzie karbonátky

    Mexické hovädzie karbonátky

  • Krkovička s jablkami

    Krkovička s jablkami