Jablkové pité

2015-09-29
  • Jablkové pité

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1/2 citróna (kôru), 250 g stuženého tuku (napríklad Hera, Heliol, Palmarin), 2 vajcia. Jablková plnka: 1,2 kg jabĺk, 3 lyžice krupicového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžičku mletej škorice, 1/2 dl vody, za hrsť vlašských orechov.

Postup

Krok 1

Plnka: ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká pokrájame na mesiačiky a krátko ich povaríme s malým množstvo (0,5 dl) vody, tromi lyžicami krupicového cukru, vanilkovým cukrom. Po miernom zmäknutí jabĺk (pozor, nerozvariť) a odstavení z ohňa primiešame mletú škoricu a posekané vlašské orechy. Cesto: do preosiatej múky pridáme preosiaty cukor, kypriaci prášok, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Pridáme zmäknutý tuk, dve vajcia a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme na veľkosť plechu s vyššími okrajmi. Cesto prenesieme na plech pomocou valčeka. Na prvú vrstvu cesta navrstvíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým cestom, ktoré popicháme vidličkou, aby mohla unikať z plnky para. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Vychladnutý koláč pokrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1222
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1223

Podobné recepty:
  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom

  • Ťahaný jablkový závin

    Ťahaný jablkový závin

  • Kakaovo-tvarohové rezy

    Kakaovo-tvarohové rezy