Zemiaková kaša obložená zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 900 g zemiakov, voda, soľ, 20 g tuku (Rama), 2 dl mlieka; 1 hlávka kelu, 1 karfiol, 250 g mrkvy, 250 g kalerábu, 50 g tuku, 40 g strúhanky.
Postup
Krok 1
Uvarené zemiaky ocedíme, roztlačíme a na hladko vymiešame s horúcim mliekom a tukom. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode. Kel rozkrojíme na štvrtiny a uvaríme. Mrkvu a kaleráb pokrájame na rezančeky a každé osobitne udusíme na tuku so soľou a cukrom domäkka. Na teplú misku do stredu navŕšime kašu, okolo obložíme pripravenou zeleninou; karfiol s kelom posypeme upraženou strúhankou. Okolo kaše môžeme urobiť veniec z akéhokoľvek nadrobno posekaného mäsa.