Fliačiky s kapustou

2018-02-15

Popis

Fliačiky s kapustou

Ingrediencie

  • 500 g hrubej múky
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • tuk na omastenie
  • 1 lyžička bravčovej masti
  • 150 g postrúhanej hlávkovej kapusty
  • cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá škorica
  • klinček
  • cukor

Postup

Krok 1

Múku preosejeme na dosku. Trochu osolíme, v strede urobíme jamku, vyklopíme celé vajce, nožom zapracujeme, prilejeme trochu vody a ďalej pracujeme s nožom až polovicu múky spotrebujeme. Potom domiesime rukami tuhšie cesto. Z 1/2 kg múky vytvarujeme 2 bochníky, ktoré rozvaľkáme na 1,5 - 2 mm hrubé plátky, pokrájame na rovnomerne široké asi 5 - 7 cm pásy, poukladáme ich na seba (asi 5 - 5 plátov). Cesto musí byť natoľko tuhé, aby sa pokrájané a pomúčené pásy na seba nelepili. Ostrým nožom krájame väčšie fliačiky. Pokrájané cesto hneď rozhádžeme po doske, aby sa nezlepilo a vyvárame v osolenej vode. Keď cesto v osolenej vriacej vode vypláva navrch, je uvarené. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme lyžičku cukru a postrúhanú hlávkovú kapustu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Počas dusenia občas premiešame, aby sa kapusta nepripiekla. Nepodlievame, ale dusíme pomaly na miernom ohni. Kapusta je zlatožltá, vydusená na tuk. Cestovinové fliačiky uvaríme v osolenej vode a scedené vložíme do udusenej kapusty. Rozmiešame, ak treba dosolíme. Kapustové fliačiky sú korenené ale podľa chuti a zvyklostí ich môžeme na tanieri pocukrovať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1627
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1628

Podobné recepty:
  • Rezance s tvarohom a s kyslou smotanou

    Rezance s tvarohom a s kyslou smotanou

  • Juhočeské hubové rezne

    Juhočeské hubové rezne

  • Brokolicové krokety na paradajkovej omáčke

    Brokolicové krokety na paradajkovej omáčke

kuk