Jablkové lievance

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 dl mlieka, 160 g ovsených vložiek, 140 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 20 g jemnej strúhanky, 400 g očistených postrúhaných jabĺk, štipku soli, vanilkový cukor, lyžicu škorice a tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Do teplého mlieka dáme ovsené vločky a necháme ich stáť, kým nezmäknú. Pridáme žĺtky, múku, strúhanku, cukor, škoricu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a nakoniec pridáme jablká. Necháme chvíľu odpočinúť. Na palacinkovej panvici rozpálime tuk a lyžicou ukladáme a formujeme lievance, ktoré z obidvoch strán opečieme. Hotové posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1256
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1257

Podobné recepty:
  • Hrušky s medom a plesňovým syrom

    Hrušky s medom a plesňovým syrom

  • Baklažánové predjedlo

    Baklažánové predjedlo

  • Rezance s lekvárom a orechmi

    Rezance s lekvárom a orechmi

kuk