Jablkové lievance
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 4 dl mlieka, 160 g ovsených vložiek, 140 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 20 g jemnej strúhanky, 400 g očistených postrúhaných jabĺk, štipku soli, vanilkový cukor, lyžicu škorice a tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Do teplého mlieka dáme ovsené vločky a necháme ich stáť, kým nezmäknú. Pridáme žĺtky, múku, strúhanku, cukor, škoricu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a nakoniec pridáme jablká. Necháme chvíľu odpočinúť. Na palacinkovej panvici rozpálime tuk a lyžicou ukladáme a formujeme lievance, ktoré z obidvoch strán opečieme. Hotové posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.