Zvolenské placky

2016-07-07

Popis

Jedlo hodné každého pravého labužníka.

Ingrediencie

  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 1 kyslú pochúťkovú smotanu
  • 100 až 150 g bryndze alebo strúhaného syra eidam
  • 100 g údenej slaninky
  • soľ a korenie.

Postup

Krok 1

Surové zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle. Na teflónovej panvici upražíme štyri placky z oboch strán do zlatožlta. Každú placku tesne pred dopražením potrieme smotanou, v ktorej sme rozmiešali bryndzu alebo syr. Osolíme, okoreníme a podľa chuti poukladáme malé kocky opraženej slaniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1850
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1851

Podobné recepty:
  • Paprika plnená lunexovou zmesou

    Paprika plnená lunexovou zmesou

  • Baklažány na sicílsky spôsob

    Baklažány na sicílsky spôsob

  • Rýchle dolky od zubárky

    Rýchle dolky od zubárky

kuk