Plnené uhorky II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 4 rezy šalátovej uhorky, 4 lyžice maslovej plnky, kôpor, osminka rajčiaka, alebo kapia.
Postup
Krok 1
Šalátovú uhorku neočistíme, len ak je šupka jedlá. Umytú uhorku pokrájame na 2 cm hrubé kolieska. Maslo a tvaroh (pomer 1:2) rozmiešame na jemnú penu, osolíme a ochutíme nadrobno pokrájaným kôprom. Jemnú tvarohovú penu lyžičkou nakopíme (neprihladíme) na rez uhorky, navrch priložíme osminku rajčiaka alebo kúsok červenej kapie a vsunieme kúsok kôprovej vňate. Maslovo-tvarohovú penu môžeme dochutiť mletou červenou paprikou alebo nadrobno pokrájanou cibuľkou, prípadne aj pretlačeným cesnakom. Plnené uhorky podávame po dôkladnom stuhnutí maslovej peny bez ďalšej prílohy.