Čokoládový fondán

2016-04-20
  • Čokoládový fondán
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 100 min.

Popis

Čokoládová lahôdka pre sladké jazýčky.

Ingrediencie

  • 200 g tmavej čokolády
  • 60 g masla
  • 100 g hnedého trstinového cukru
  • 65 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dl instantnej kávy (tekutiny)
  • 2-3 ks vajcia
  • 2 lyžica hladkej múky
  • maslo na vymastenie formičiek
  • kakao na vysypanie formičiek

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 150 °C. Posekanú čokoládu, zmäknuté maslo, cukor, šľahačkovú smotanu a kávu dáme do hrnca a na nad parou pomaly, za stáleho miešania zahrievame. Miešame, pokým sa všetko nespojí do hladkej, pomerne hustej tekutiny.

Krok 2

V osobitnej miske metličkou vymiešame (vyšľaháme) vajcia, prisypeme k nim preosiatu múku a dokonale spojíme. Pridáme k nim takmer vychladnutú čokoládovou zmes a zľahka premiešame. Vlejeme do maslom vymastených a kakaom vysypaných formičiek na muffiny. Naplnené formičky vložíme do pekáča, ktorý naplníme vriacou vodou siahajúcou do polovice výšky naplnených formičiek. Pečieme asi 10 minút, v niektorých typoch rúr aj viac.

Krok 3

Fondán aj s formou dáme do chladničky a necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme na tanieriky. Po rozkrojení by mala byť čokoláda v strede ešte tekutá. To závisí od dĺžky pečenia. V dĺžke pečenia spočíva úspech dobre pripraveného fondánu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2503
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2504

Podobné recepty:
  • Rýchla pudingová torta

    Rýchla pudingová torta

  • Drobné veľkonočné pečivo na rôzny spôsob

    Drobné veľkonočné pečivo na rôzny spôsob

  • Bublanina II

    Bublanina II

kuk