Čokoládový fondán
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 40 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 100 min.
Popis
Čokoládová lahôdka pre sladké jazýčky.
Ingrediencie
- 200 g tmavej čokolády
- 60 g masla
- 100 g hnedého trstinového cukru
- 65 dl šľahačkovej smotany
- 2 dl instantnej kávy (tekutiny)
- 2-3 ks vajcia
- 2 lyžica hladkej múky
- maslo na vymastenie formičiek
- kakao na vysypanie formičiek
Postup
Krok 1
Rúru predhrejeme na 150 °C. Posekanú čokoládu, zmäknuté maslo, cukor, šľahačkovú smotanu a kávu dáme do hrnca a na nad parou pomaly, za stáleho miešania zahrievame. Miešame, pokým sa všetko nespojí do hladkej, pomerne hustej tekutiny.
Krok 2
V osobitnej miske metličkou vymiešame (vyšľaháme) vajcia, prisypeme k nim preosiatu múku a dokonale spojíme. Pridáme k nim takmer vychladnutú čokoládovou zmes a zľahka premiešame. Vlejeme do maslom vymastených a kakaom vysypaných formičiek na muffiny. Naplnené formičky vložíme do pekáča, ktorý naplníme vriacou vodou siahajúcou do polovice výšky naplnených formičiek. Pečieme asi 10 minút, v niektorých typoch rúr aj viac.
Krok 3
Fondán aj s formou dáme do chladničky a necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme na tanieriky. Po rozkrojení by mala byť čokoláda v strede ešte tekutá. To závisí od dĺžky pečenia. V dĺžke pečenia spočíva úspech dobre pripraveného fondánu.