Huby prekladané mäsom a syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 80 g dubákov, 80 g uvareného hovädzieho mäsa z polievky, 100 g ryže, 1 cibuľu, 15 g oleja, 1 vajce, pol dl jogurtu, 25 g tvrdého syra, čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme, pridáme očistené huby pokrájané na tenké plátky. Dusíme až kým sa voda odparí. Mäso pomelieme a na troške masla krátko podusíme. Z uvarenej ryže dáme časť na misu z jenského skla vymastenú tukom (asi 2 až tri centimetrovú vrstvu), na ryžu dáme vrstvu húb, opäť ryžu, vrstvu mäsa a opäť vrstvu ryže. Zalejeme jogurtom zmiešaným s vajcom, soľou a korením. Pečieme v rúre asi 45 minút. Tri až štyri minúty pred dopečením posypeme strúhaným syrom.