Hlávkový šalát miešaný

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 hlávkový šalát, 1 dl sladkokyslého nálevu z vody, octu, cukru a soli, alebo citrónovej šťavy, ľubovoľné množstvo ovocia alebo zeleniny podľa vlastného výberu (jablká, slivky, marhule, reďkovka, mladá cibuľka a pod.).

Postup

Krok 1

Dôkladne očistený a umytý hlávkový šalát pokrájame na tenké rezance tak, že viac listov na seba poukladáme, prekrojíme na polovice a potom krájame tenké kratšie rezance. Ľubovoľne vybraté, vhodné ovocie alebo zeleninu dobre očistíme, umyjeme, odstránime chybné časti a dužinu rovnomerne pokrájame na drobnejšie, celistvé a viditeľné kúsky. Hlávkový šalát má v skladbe prevládať. Premiešaný šalát udržíme v chlade a len pred podávaním polejeme troškou sladkokyslého nálevu, ktorý môžeme nahradiť pár kvapkami citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 845
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

846

Podobné recepty:
  • Nálev s bylinkovými koreninami

    Nálev s bylinkovými koreninami

  • Kapustový šalát I

    Kapustový šalát I

  • Čakankový šalát I

    Čakankový šalát I

kuk