Hlávkový šalát miešaný
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 1 hlávkový šalát, 1 dl sladkokyslého nálevu z vody, octu, cukru a soli, alebo citrónovej šťavy, ľubovoľné množstvo ovocia alebo zeleniny podľa vlastného výberu (jablká, slivky, marhule, reďkovka, mladá cibuľka a pod.).
Postup
Krok 1
Dôkladne očistený a umytý hlávkový šalát pokrájame na tenké rezance tak, že viac listov na seba poukladáme, prekrojíme na polovice a potom krájame tenké kratšie rezance. Ľubovoľne vybraté, vhodné ovocie alebo zeleninu dobre očistíme, umyjeme, odstránime chybné časti a dužinu rovnomerne pokrájame na drobnejšie, celistvé a viditeľné kúsky. Hlávkový šalát má v skladbe prevládať. Premiešaný šalát udržíme v chlade a len pred podávaním polejeme troškou sladkokyslého nálevu, ktorý môžeme nahradiť pár kvapkami citrónovej šťavy.