Hlávkový šalát miešaný

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 hlávkový šalát, 1 dl sladkokyslého nálevu z vody, octu, cukru a soli, alebo citrónovej šťavy, ľubovoľné množstvo ovocia alebo zeleniny podľa vlastného výberu (jablká, slivky, marhule, reďkovka, mladá cibuľka a pod.).

Postup

Krok 1

Dôkladne očistený a umytý hlávkový šalát pokrájame na tenké rezance tak, že viac listov na seba poukladáme, prekrojíme na polovice a potom krájame tenké kratšie rezance. Ľubovoľne vybraté, vhodné ovocie alebo zeleninu dobre očistíme, umyjeme, odstránime chybné časti a dužinu rovnomerne pokrájame na drobnejšie, celistvé a viditeľné kúsky. Hlávkový šalát má v skladbe prevládať. Premiešaný šalát udržíme v chlade a len pred podávaním polejeme troškou sladkokyslého nálevu, ktorý môžeme nahradiť pár kvapkami citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 860
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

861

Podobné recepty:
  • Rajčiakový šalát s broskyňami

    Rajčiakový šalát s broskyňami

  • Šalát z hlávkovej kapusty s jablkom, mrkvou a chre

    Šalát z hlávkovej kapusty s jablkom, mrkvou a chre

  • Miešaný šalát

    Miešaný šalát

kuk