Králik gratinovaný so šunkou a syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 kg králika, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 dl oleja, 2 lyžice masla, 1 lyžičku hladkej múky, 2 čerstvé šampiňóny, 100 g šunky, 100 g tvrdého syra, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, odblanené stehná sa vykostia, rozdelia na porcie, osolia, okorenia a opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. Pred dopečením sa pridá tretina masla a krátko sa podusí. Upečené mäso sa vyberie a vloží do nádoby. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží, zaleje vodou, zamieša, dobre prevarí. Očistené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa podusia na tretine masla. Na podusené šampiňóny sa precedí šťava a krátko povarí. Do olejom vymastenej gratinovacej misky sa vloží porcia upečeného mäsa, podleje porciou šťavy, prikryje plátkom šunky a syra, pokvapká roztopeným maslom a dá sa zapiecť. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zeleninové šaláty, kompóty.