Husacie stehná na cesnaku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Hus
Ingrediencie
- 1,5 kg husacích stehien, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, 3 lyžice husacej masti, 1 cibuľu, 2,5 dl hydinového vývaru.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené husacie stehná (prsia) sa špikujú dvoma tretinami cesnaku, zvyšný cesnak sa rozotrie so soľou a potrie sa ním mäso na povrchu. Na masti sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zastrekne vodou, vložia sa pripravené stehná, rýchlo sa opečú, mierne podlejú vývarom a pomaly pečú domäkka. Počas pečenia sa polievajú vlastnou šťavou a podľa potreby sa podlejú vývarom (pri pečení treba dávať pozor, aby sa cibuľa nepripálila). Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa upraví, a to vyvarením alebo doliatím na potrebné množstvo, krátko povarí, necedí. Pri podávaní sa porcia mäsa poleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové knedle, rôzne upravená dusená kapusta, rôzne druhy zeleninových šalátov.