Husacie stehná na cesnaku

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg husacích stehien, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, 3 lyžice husacej masti, 1 cibuľu, 2,5 dl hydinového vývaru.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté a osušené husacie stehná (prsia) sa špikujú dvoma tretinami cesnaku, zvyšný cesnak sa rozotrie so soľou a potrie sa ním mäso na povrchu. Na masti sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zastrekne vodou, vložia sa pripravené stehná, rýchlo sa opečú, mierne podlejú vývarom a pomaly pečú domäkka. Počas pečenia sa polievajú vlastnou šťavou a podľa potreby sa podlejú vývarom (pri pečení treba dávať pozor, aby sa cibuľa nepripálila). Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa upraví, a to vyvarením alebo doliatím na potrebné množstvo, krátko povarí, necedí. Pri podávaní sa porcia mäsa poleje šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové knedle, rôzne upravená dusená kapusta, rôzne druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 928
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

929

Podobné recepty:
  • Edinburghské vajcia

    Edinburghské vajcia

  • Rozkošné valentínske guľky

    Rozkošné valentínske guľky

  • Kuracie prsia na zemiakoch

    Kuracie prsia na zemiakoch

kuk