Stehno z medveďa s burgundskou omáčkou

2016-06-06

Ingrediencie

  • 1,2 kg stehna medveďa, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, 2 dl červeného vína burgundského, 2,5 dl burgundskej omáčky. Na marinádu: 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, borievky. 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 4 lyžice masti, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľu, 1 dl bieleho vína, bobkový list, po 4 zrnká nového a čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Očistené, odblanené stehno z medveďa sa vloží do marinády , pripravenej z vody, soli, cukru, koreninovej zmesi, a nechá sa odležať najmenej 24 hodín. Odležané mäso sa vyberie, osuší a prešpikuje sa 2/3 slaniny nakrájanej na prúžky. Na zvyšku slaniny nakrájanej na kocky sa do sklovita opraží nadrobno nakrájaná cibuľa. Do základu sa pridá mäso, opečie sa, zaleje vínom a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa obracia, podľa potreby podlieva vodou. Mäkké mäso sa vyberie a šťava sa vyvarí na potrebné množstvo, precedí a pridá do hotovej burgundskej omáčky, ktorá sa dochutí. Pri podávaní sa mäso nakrája na plátky a polieva omáčkou. Vhodné prílohy: vyprážané zemiakové krokety, obložené dusenou kyslou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 738
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

739

Podobné recepty:
  • Srnčie stehno na anglický spôsob

    Srnčie stehno na anglický spôsob

  • Chrumkavé prepeličky

    Chrumkavé prepeličky

  • Sekaná pečienka z diviaka

    Sekaná pečienka z diviaka