Sójové lečo s patizónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 1 balík sójových plátkov, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 2 cibule, rastlinný olej, 5 zeleninových paprík, 8 rajčiakov, 300 g patizónu, soľ, nadrobno posekaná čerstvá pažítka.
Postup
Krok 1
Sójové plátky zalejeme vriacim zeleninovým vývarom na 3 až 4 hodiny. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, speníme na rastlinnom oleji, pridáme scedené sójové plátky, očistenú a jadrovníkov zbavenú zeleninovú papriku pokrájanú na rezance, olúpané rajčiaky pokrájané na osminky a očistený, nahrubo postrúhaný patizón. Dôkladne premiešame, osolíme, podľa potreby mierne podlejeme a prikryté udusíme do mäkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo ryžou.