Roláda z kurčaťa

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, hydinový vývar, rastlinný olej na plnku, 2 cibule, 100 g mladých kalerábov, 100 g vylúpaného zeleného hrášku (môže byť aj sterilizovaný), soľ, vegeta, nadrobno posekaná zelená pažítka.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté kurča najprv vykostíme tak, že prsia prerežeme po dĺžke vedra kosti a opatrne odrežeme mäso a kožu. Potom vykostíme stehná tak, aby vznikol plát mäsa, ktorý osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, naplníme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme hrubou niťou a prudko opečieme zo všetkých strán na rastlinnom oleji. Potom podlejeme hydinovým vývarom a upečieme do mäkka. Plnka: Na rozohriatom rastlinnom oleji speníme očistené a nadrobno posekané cibule. Pridáme očistený a na malé kocky pokrájaný mladý kaleráb, vylúpaný zelený hrášok (môže byť aj sterilizovaný), mierne osolíme, povegetujeme a krátko opražíme. Nakoniec vmiešame rozšľahané vajcia s nadrobno posekanou pažítkou. Miešame, až kým sa vajcia so zeleninou nezrazia. Hotovú roládu z kurčaťa pokrájame na plátky a podávame na rôzne spôsoby. Závisí od vlastného výberu, či si ako prílohu vyberieme rôzne nevarené omáčky alebo zeleninové šaláty či čerstvú zeleninu, pričom nesmieme zabúdať na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 978
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

979

Podobné recepty:
  • Kuracia zmes na čínsky spôsob

    Kuracia zmes na čínsky spôsob

  • Baklažán s hydinovým mäsom

    Baklažán s hydinovým mäsom

  • Zajačie plátky v alobale

    Zajačie plátky v alobale