Vianočná morka

2016-04-25
  • Vianočná morka

Ingrediencie

  • 1 morka, 200 g mandlí, soľ, 1 až 1,5 dl jedlého oleja, múka, vývar alebo voda, 300 g žemlí, 2 dl mlieka, 100 g masla, 4 vajcia, petržlenová vňať, muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom. Upečenú morku vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom alebo vodou a varíme dovtedy, kým sa tuk neoddelí od šťavy. Morku nakrájame na porcie aj s plnkou a polejeme upravenou šťavou. Príprava mandlí na ozdobenie morky: mandle sparíme, olúpeme a nakrájame do tvaru klina. Pomocou ostrého noža ich nahusto povpichujeme do pŕs a stehien morky. Príprava plnky: žemle nakrájame na menšie kocky a pokropíme mliekom. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať a nastrúhaný muškátový oriešok, Zvyšok mandlí nakrájame a pridáme do plnky, ktorú zľahka vymiešame. Plnkou naplníme brušnú dutinu morky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4355
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4356

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia na havajský spôsob

    Kuracie prsia na havajský spôsob

  • Cordon bleu

    Cordon bleu

  • Kura na škorici

    Kura na škorici

kuk