Bravčové na hubách
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400-500 g bravčového pliecka
- 1 dl smotany
- 4 ks žĺtky
- trochu mleté čierne korenie
- trochu soľ
- 100 g oleja na vyprážanie.
- 150 g húb
- 1 dl smotany.
- 1 lyžica oleja.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, pomelieme a pomiešame so smotanou, žĺtkami, čiernym korením a soľou podľa potreby. Z masy urobíme 4 až 6 okrúhlych bochníčkov, ktoré necháme 10 až 15 minút stáť na chladnom mieste. Bochníčky vypražíme na oleji do zlatista po oboch stranách, na nie veľmi prudkom ohni, aby sa nám dobre prepiekli. Hotové dáme na servírovaciu misu a polejeme hubovou omáčkou. Omáčka: Očistené, umyté a pokrájané huby osolíme. okoreníme, trošku popražíme na oleji, zalejeme smotanou a na miernom ohni dusíme. Podávame so zemiakmi.