Bravčové na hubách

2015-12-15

Ingrediencie

  • 400-500 g bravčového pliecka
  • 1 dl smotany
  • 4 ks žĺtky
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu soľ
  • 100 g oleja na vyprážanie.
  • 150 g húb
  • 1 dl smotany.
  • 1 lyžica oleja.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, pomelieme a pomiešame so smotanou, žĺtkami, čiernym korením a soľou podľa potreby. Z masy urobíme 4 až 6 okrúhlych bochníčkov, ktoré necháme 10 až 15 minút stáť na chladnom mieste. Bochníčky vypražíme na oleji do zlatista po oboch stranách, na nie veľmi prudkom ohni, aby sa nám dobre prepiekli. Hotové dáme na servírovaciu misu a polejeme hubovou omáčkou. Omáčka: Očistené, umyté a pokrájané huby osolíme. okoreníme, trošku popražíme na oleji, zalejeme smotanou a na miernom ohni dusíme. Podávame so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1098
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1099

Podobné recepty:
  • Bačovské rezne III

    Bačovské rezne III

  • Novomestský guláš

    Novomestský guláš

  • Severoafrické jahňacie s kus-kusom

    Severoafrické jahňacie s kus-kusom

kuk