Kurča s chuťou husi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 2 lyžičky rasce, 2 lyžičky soli, rastlinný tuk, 0,5 l čierneho piva. Príloha: 1 cibuľu, 1 dl oleja, 1 dl octu, 1 kg červenej kapusty, 1/2 lyžičky rasce, 3 lyžice kryštálového cukru, 4 bobkové listy.
Postup
Krok 1
Kurča položíme na pekáč, polkejeme ho tukom, posypeme soľou a rascou, podlejeme 1 dl vody, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Po dvadsiatich minútach pečenia kurča podlejeme čiernym pivom a odokryté pečieme do tmavo hneda. Príloha: na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rascu, premiešame, pridáme kryštálový cukor a za stáleho miešania necháme takmer skaramelizovať. Pridáme postrúhanú kapustu, bobkový list, polejeme octom, prikryjeme a dusíme asi 40 minút. Podávame s knedľou.